Всички категории

Блог

Покани вкуса на миналото с януарските празници

През януари отбелязваме някои от най-големите фолклорни празници като Антоновден, Атанасовден и Петльовден

Януари продължава с някои от любимите ни български празници, които ни карат да се съберем с близки около трапезата, за да създадем нови и ценни спомени. Именно тези дни от календарите си спомняме като някои от най-топлите си детски мигове, които са наситени с присъствието на българските традиции и обичаи. Предизвикателната 2020 г. ни научи, че именно тези моменти са най-ценното, което имаме. Затова тази година отделяме още по-специално внимание на празничните дни като Антоновден, Атанасовден или Петльовден. Какви са обичаите на тези дни? 

Прочети повече

Разликата между онлайн поръчка от хранителен магазин и онлайн супермаркет

МЦД (малките центрове за доставка) представляват познатите от нас физически магазини за хранителни стоки, докато онлайн магазинът има присъствие само във виртуалното пространство. МЦД и моделите на онлайн супермаркетите са две много различни решения във веригата на доставки и всяко от тях предоставя различен набор от предимства и предизвикателства. За MЦД, които предлагат опцията за онлайн покупка и вземане на място в магазина, наемът често е сериозен разход за тези търговски центрове. Докато онлайн супермаркетите ползват по-нисък наем, тъй като са им необходими основно складови помещения, но те са изправени пред предизвикателството на увеличените транспортни разходи, дължащи се на предоставяне на услугата на последващи разстояния.

Прочети повече

Кулинарно пътешествие с Gastronom.bg

Отдайте се на неустоими гастрономични пътешествия и разкрийте тайните на най-вкусните специалитети от близко и далеч с Gastronom.bg.

Храната е един от основните импулси на всяко пътуване. Трудно е само да решите накъде! Заедно с неповторимите забележителности, вълнуващата история и богата култура, почти всеки град, район или страна, които заедно ще посетим, има свое характерно ястие или кулинарна техника, прославили го по цял свят.

И без значение дали сте вегетарианци или любители на месни ястия, гострономичните пътешествия ще ви запознаят с традициите и особеностите на международната кухня, които бихте могли да приложете у дома.

Прочети повече
Добавен в любими!