Блог

Седмична рецепта: Гаспачо

Супата може да се превърне в перфектно предястие особено, ако е студена. През пролетните дни студената испанска супа “Гаспачо” е най-добрият избор. Нейната основна съставка са доматите, а всяка следваща лъжичка добавя доза “свежест” в нас. Какво по-пролетно от това, нали? А най-хубавото е, че е и напълно постно ястие! 

Прочети повече

Седмична рецепта: Домашен хумус от цвекло

Красотата на пролетта се крие в цветните вкусове, с които заливаме трапезата си. Ето защо ти предлагаме една по-лека, но също толкова вкусна алтернатива на една от любимите ни разядки - хумуса. Този път обаче основната съставка ще бъде цвекло, но обещаваме, че вкусът ще бъде също толкова запомнящ се! 

Прочети повече

Седмична рецепта: Кюфтета по чирпански

Доза седмично кулинарно вдъхновение за вашата трапеза.

Прочети повече

Седмична рецепта: Пащел де ната

Знаете ли, че...

Пащел де ната е традиционен португалски десерт с пухкав яйчен крем. Появява се през 17-18 век като рецепта, създадена от католически свещеници в Лисабон. По това време монасите използвали белтъци в големи количества, за да колосват своите дрехи и било необходимо да намерят приложение на оставащите жълтъци. Разбира се, най-доброто приложение било в различни сладкиши с яйчен крем.

Прочети повече

Шоколад и вино. Как да ги съчетаем?

Подобно на сирената и месата обаче, различните видове шоколад носят в себе си различни аромати и вкусови качества, които допълват виненото преживяване.

Прочети повече

Седмична рецепта: Шакшука

От Близкия Изток до Северна Африка това бързо, лесно и вкусно ястие се приготвя за закуска, обяд или вечеря. Здравословно и засищащо, блюдото предлага балансирани макронутриенти и е подходящо за всички спортуващи, които са решили да влизат в по-добра форма през 2023. И любимата ни част – приготвя се лесно и бързо.

Прочети повече

Седмична рецепта: Шоколадов мус

В месеца на любовта и виното шоколадът е цар. А ние ви представяме лесна рецепта за шоколадов мус. 

Прочети повече

Седмична рецепта: Манастирски гювеч с телешко

Доза седмично кулинарно вдъхновение за вашата трапеза.

Прочети повече

Седмична рецепта: Черни спагети със скариди и чери домати

Днес представяме рецепта за паста със скариди и чери домати. Предложението включва интересни спагети с мастило от сепия, но рецептата може да бъде приготвена и с друг вид спагети или талиатели.

Прочети повече

От Gastronom за гастрономи: Рецепта за винен кебап

Решихме да дадем мъничко помощ на кулинарното ти въображение с новата ни рубрика. Всяка седмица очаквай нашата вкусна рецепта с точни и ясни инструкции за приготвяне. Ще те провокираме както с традиционни ястия и простички рецепти за всеки ден, така и с празнични идеи и гурме предложения.

Прочети повече

Резултати 1-10 от 75

Добавен в любими!