Блог

5 идеи за семейни занимания у дома

Колко често ти се случва да се чудиш какво да правиш у дома? Ние имаме няколко предложения, с които да разнообразиш престоя си вкъщи и да го превърнеш в истинско забавление. И разбира се да задоволиш приключенската страна на гастронома в себе си! 

Прочети повече

Храните, които ти помагат, когато спортуваш

Нутриентите спомагат за храносмилането, усвояването на вещества, възстановяването на мускулите и други. Те се делят на две групи - микро- и макронутриенти. Именно тези вещества са важните съставки на храните, които допринасят за нашето здраве и ни помагат, когато спортуваме. Виж кои са най-ценните нутриенти и от кои храни можеш да си ги набавиш. 

Прочети повече

4 диетични рецепти за цялото семейство

Вкусни предложения, които ще зарадват както семейството, така и талията ти

Прочети повече

5 навика на хората, чиито домове са вечно чисти

Като истински гастрономи, ние не обичаме единствено ястията ни да са изпипани. Всъщност оценяваме високо уюта на дома и насочваме светлините на прожекторите към онези хора, чиито домове са изрядно чисти. Как го постигат? С правилните навици. А ние на свой ред ще ти подскажем кои са те.

Прочети повече

4 лесни стъпки за твоя бюджетен списък за пазаруване

Ако се опитваш да спестяваш или просто искаш да проследяваш финансите си, то със сигурност си забелязал, че един от най-големите ни месечни разходи всъщност е храната. Пълна количка с уж “най-нужното” често ни изненадва с много по-голяма сума на касата, отколкото сме очаквали. 

Прочети повече

Кажи “Обичам те” с тези 3 лесни рецепти за Свети Валентин у дома

3 лесни италиански рецепти, с които да превърнеш вечерята на 14 февруари в прекрасно преживяване

Прочети повече

Какво да хапваме, докато сме на ски?

“Какво прави уикенда?” е най-често задаваният въпрос в понеделник. И все по-често отговорът е свързан с много сняг и адреналин. Или казано с други думи - със ски. Ако и ти си сред хората, които обожават да се спускат по белите писти, то със сигурност се чудиш какво да похапваш в почивките си набързо, но и вкусно. 

Прочети повече

Рецепта за един по-усмихнат януари

Едва ли някой би искал да е месец януари. Въпреки че името му е Голям Сечко, той е по-скоро като средния брат, който е застанал между два от любимците на годината - декември и февруари. След силните емоции на декемврийските празници, януари често се усеща като по-муден и скучен. А на прага на месеца на любовта, януари е известен и с още нещо - разделите. 

Прочети повече

Покани вкуса на миналото с януарските празници

През януари отбелязваме някои от най-големите фолклорни празници като Антоновден, Атанасовден и Петльовден

Януари продължава с някои от любимите ни български празници, които ни карат да се съберем с близки около трапезата, за да създадем нови и ценни спомени. Именно тези дни от календарите си спомняме като някои от най-топлите си детски мигове, които са наситени с присъствието на българските традиции и обичаи. Предизвикателната 2020 г. ни научи, че именно тези моменти са най-ценното, което имаме. Затова тази година отделяме още по-специално внимание на празничните дни като Антоновден, Атанасовден или Петльовден. Какви са обичаите на тези дни? 

Прочети повече

Разликата между онлайн поръчка от хранителен магазин и онлайн супермаркет

МЦД (малките центрове за доставка) представляват познатите от нас физически магазини за хранителни стоки, докато онлайн магазинът има присъствие само във виртуалното пространство. МЦД и моделите на онлайн супермаркетите са две много различни решения във веригата на доставки и всяко от тях предоставя различен набор от предимства и предизвикателства. За MЦД, които предлагат опцията за онлайн покупка и вземане на място в магазина, наемът често е сериозен разход за тези търговски центрове. Докато онлайн супермаркетите ползват по-нисък наем, тъй като са им необходими основно складови помещения, но те са изправени пред предизвикателството на увеличените транспортни разходи, дължащи се на предоставяне на услугата на последващи разстояния.

Прочети повече

Резултати 1-10 от 11

Добавен в любими!