5 навика на хората, чиито домове са вечно чисти

  • 14:38
  • 23 февруари 2021

Като истински гастрономи, ние не обичаме единствено ястията ни да са изпипани. Всъщност оценяваме високо уюта на дома и насочваме светлините на прожекторите към онези хора, чиито домове са изрядно чисти. Как го постигат? С правилните навици. А ние на свой ред ще ти подскажем кои са те. 

1. Оправяй прането веднага

Не оставяй купчините мокри дрехи да престояват през деня. Често това може да доведе до поява и задържане на миризма. Но също така не пропускай и да прибереш изсъхналите дрехи по местата им, за да запазиш приятния нежен мирис от омекотителите за по-дълго, а и за да използваш най-накрая кростренажора по предназначение вместо като закачалка! Ако пък се чудиш кой омекотител да избереш, не забравяй, че в Gastronom.bg можеш да откриеш и продуктите на Cocolino

2. Не оставяй мръсни съдове в мивката

Ние също знаем колко по-лесно е, когато си кажем “Утре сутрин ще измия съдовете”, но сутринта преминава във вечерта, а мръсните чинии се трупат и трупат… Това е един от най-важните навици, които имат хората с “вечно чисти домове”. Когато почистим съдовете си веднага след хапване, запазваме кухнята по-чиста. А не е ли именно тази стая най-важната за един истински гастроном? Избери най-добрия препарат за съдовете у дома от асортимента на Gastronom.bg! 

3. Подреждай и почиствай в движение

Едно от най-важните неща във всеки “чист” дом е всъщност колко подреден е той. Например, ако приберем натрупаните дрехи в спалнята, тя със сигурност ще изглежда по-подредена. А ако прибираме редовно измитите съдове от сушилката, кухнята ще изглежда по-светла и просторна. Същото можеш да правиш и с банята и тоалетната. След като излезеш от душа, изплакни и подсуши хубаво плочките и фугите, за да ги предпазиш от натрупване на мръсотия. А регулярно можеш да използваш препарата Cillit Bang, за да бъде винаги чиста тоалетната ти! 

4. Създай си списък за почистване

Всяка част от дома има нужда от различно почистване. Някои места се замърсяват по-лесно и бързо от други. Затова си създай списък с местата, които да почистваш ежедневно, ежеседмично или ежемесечно. В това се крие тайната на постоянната чистота, която буди възхищение и благородна завист у близки и приятели.

5. Разпредели задълженията 

Всеки член на семейството има отговорност за чистотата на дома. Затова не пропускай да разпределиш задълженията справедливо между всички ентусиасти. Ако имаш малчугани у дома, можеш да превърнеш домашните задачи в игра като “караоке”, докато почиствате пода, или “гоненица”, докато подреждате играчките. Почистването у дома не е нужно да бъде досадно, направи го забавно с малко въображение! 

Със сигурност си се досещал за тези 5 съвета и преди да ти ги споменем, но ние те предизвикваме да ги изпробваш, за да се убедиш сам колко ефективни са всъщност. 

А междувременно не забравяй да гастрономстваш! А ако се чудиш как да изненадаш половинката си, докато експериментираш в кухнята не пропускай да видиш предложението ни за три лесни рецепти, с които да кажеш “Обичам те” на любимия човек.

 

Добавен в любими!